Категорії
Новини

Плюси і мінуси купівлі цегляного будинку

У класичному вигляді цегляного будинку є щось, що захоплює уяву. Можливо, саме тому так багато потенційних покупців житла приваблюють цегляні будинки. Відомий своєю міцністю і надійністю, деякі люди задаються питанням, чи не ховаються за цим жорстким зовнішнім виглядом серйозні проблеми. Якщо ви сумніваєтеся, який будинок ви хочете купити, ось деякі плюси і мінуси володіння цегляним будинком.

Переваги володіння цегляним будинком

Екологічний

Цеглу виробляють із глини та сланцю, одних із найпоширеніших матеріалів на землі. Вони вбирають вологу краще, ніж будь-який інший будівельний матеріал, і зводять до мінімуму ймовірність появи цвілі, грибка і пилових кліщів. Цегла – надійний і компактний матеріал, і ви можете використовувати її для підпірних стін, доріжок, ідей ландшафтного дизайну або подрібнювати на більш дрібні шматочки для постійної мульчі або підстильних матеріалів. Як і пиломатеріали, цеглу та елементи, з яких вона складається, можна знайти всюди, і, на відміну від пиломатеріалів, її не потрібно поповнювати.

Вогнестійкість і стійкість до атмосферних впливів

Цегла вогнетривка і негорюча. Навіть якщо у вас є вогонь, цегляні стіни будуть утримувати його в основному в одній конкретній кімнаті або частині будинку. Цегляні конструкції також набагато краще за інші матеріали можуть справлятися з високошвидкісними об’єктами, які летять у них через сильний вітер, такий як торнадо або урагани.

Цегляні будинки не потребують особливого догляду

Через збереження кольору і довговічність цегла не потребує особливого догляду. Вона також не гниє і не потребує фарбування після встановлення. Крім випадкових проблем із дренажем, цегляні будинки легко контролювати. Вам не потрібно мучитися над її фарбуванням; просто помийте її, коли буде настрій, і відремонтуйте будь-які відколоті або розхитані цеглини, якщо вони є. Вам також ніколи не доведеться турбуватися про термітів або мурах-теслях, тому ваш будинок буде добре старіти без особливого догляду.

Звукова продуктивність

Через свою товщину цегла може блокувати більше звуку зовні, ніж дерево і вініловий сайдинг, навіть з ізоляцією в якості буфера. Це вигідно тим, хто чуйно спить, людям, яким подобається усамітнення, і тим, хто хоче запросити друзів на вечірку, не турбуючи своїх сусідів.

Контроль температури та енергоефективність

Якщо ваші цегляні стіни поєднуються з ізоляцією, цегла стабілізує внутрішню температуру і затримує рух тепла через стіну. Влітку тепло залишається зовні, а взимку тепло залишається всередині, що дає змогу заощадити на оплаті комунальних послуг. Крім того, встановлення комплектного обладнання HVAC замість окремих блоків опалення та охолодження також може сприяти підвищенню енергоефективності та зниженню рахунків за цегляний будинок.

Збільшення вартості будинку

Незважаючи на те, що цегляні будинки коштують дорожче, вони також підвищують вартість вашого будинку, і ви заощаджуєте на витратах на утримання, що робить купівлю красивого будинку вартісною. Багатьом людям подобається зовнішній вигляд цегли, і він підвищує вартість вашого будинку і району. Цегляні будинки привертають увагу людей, і через це вони з більшою ймовірністю подивляться на ваш будинок.

Нескінченні можливості дизайну

Оскільки глина і сланець є формованим матеріалом, цегла буває різних форм, кольорів і стилів. Кожна цегла унікальна, що надає кожній цегляній конструкції свій стильний вигляд. Залежно від того, який вид ви шукаєте, ви зазвичай можете знайти його в цеглі, чи то класичний, чи то сучасний.

Недоліки володіння цегляним будинком

Цегла коштує дорого

Нічого не поробиш: цегляні будинки дорожчі. Частково це пов’язано з тим, що люди хочуть цегляні будинки, а зі збільшенням попиту зростають і ціни. Проте, цегляні будинки, як правило, дешевше застрахувати через їхню довговічність. Крім того, цегляні будинки зазвичай мають вищу вартість під час перепродажу, ніж нецегляні будинки, тому вони все ж можуть бути вигідними інвестиціями.

Коли справа доходить до будівництва з цегли, у вас можуть бути дешевші варіанти, але зазвичай це означає, що вони більш пористі. У разі сильного дощу або будь-якого переповнення водостічної ринви вода може просочитися через пори в розчин і штукатурку, викликаючи тріщини і, можливо, проблеми з фундаментом, що може призвести до серйозних проблем, якщо їх не відремонтувати, тому вам слід звернутися до професійного ремонту фундаменту, компанію, як тільки ви помітите такі проблеми, щоб фундамент вашого будинку залишився цілим. Крім того, ви виявите, що при негативних температурах вода може потрапити всередину, замерзнути і завдати ще більшої шкоди в міру розширення льоду. Якщо ви вирішили купити цегляний будинок, переконайтеся, що цегла хорошої, щільної якості.

Вибір кольору обмежений

Оскільки цеглу виробляють із глини та сланцю, ваші колірні переваги обмежені. У цегли може бути кілька сотень кольорів на вибір, але всі вони будуть землистих кольорів, таких як коричневий, червоний і бежевий. Якщо вас це турбує, ви завжди можете пофарбувати або побілити свій цегляний будинок. Проте, для більшості любителів цегляного будинку колір цегли є великою перевагою.

Зношування і кришіння розчину цегли

Хоча цегла надійна і має довгий термін служби, цього не завжди можна сказати про розчин. Якщо розчин почне зношуватися і кришитися, вам доведеться переточувати цеглу, а це вимагає часу і грошей. Однак часто потрібні десятиліття, щоб розчин зношувався за належного догляду та обслуговування.

Зміщення основ

Оскільки цегла і розчин настільки міцні, що в разі руху ґрунту, яким би незначним він не був, ви можете зіткнутися зі зрушенням у фундаменті. Цегляні будинки не дуже добре витримують зсуви, що може викликати проблеми з фундаментом. Проте, проблеми зі зміщенням і фундаментом виникають у всіх типах будинків; це просто те, як це відбувається при будівництві на землі!

Зміни температури спричиняють проблеми

Якщо ви живете в регіоні, де екстремальні температури бувають по обидва боки спектра, цегляні будинки можуть бути не найкращим варіантом. Така погода змушує будівлі розширюватися і звужуватися, а цегла в цьому районі не має великої податливості. Постійні коливання можуть призвести до деяких з перерахованих вище проблем, таких як зміщення фундаменту, зношення розчину і проблеми з цвіллю.

Переробка – це складно

Якщо ви хочете реконструювати зовнішній вигляд свого цегляного будинку, наприклад, додати кімнату, важко підібрати оригінальну цеглу. Нова проводка, вікна та сантехніка також коштуватимуть дорожче, ніж у дерев’яному каркасному будинку.

Цегла може бути не для всіх, як з естетичної, так і з практичної точки зору. Але для тих, хто любить зовнішній вигляд і простоту цегли, вона може стати відмінним матеріалом для будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи