Категорії
Новини

Що таке модульні будинки і скільки вони коштують?

Хоча цей термін широко використовується в наші дні, питання “що таке модульні будинки?” цілком може виникнути у вас в голові. Ймовірно, ви знаєте, що модульні будинки відрізняються від будинків, побудованих з використанням традиційних методів, таких як цегла і розчин або дерев’яний каркас, але чим вони відрізняються?

Насправді, модульні будинки – це підтип збірних будинків, але часто ці терміни використовуються як взаємозамінні, тому ми розповімо вам, у чому їхня відмінність.

Ми також пропонуємо вам поради експертів щодо модульних будинків і посібник із витрат, якщо ви вирішите піти шляхом самостійного будівництва.

Що таке модульний будинок?

Коротка відповідь полягає в тому, що це різновид збірних будинків. Збірний будинок – це будинок, який будується з компонентів, заздалегідь виготовлених на заводі.

Порівняйте це з традиційно побудованим будинком, який збирається по частинах на будмайданчику з будівельних матеріалів.

Модульний будинок – це один із видів збірного будинку, який складається із секцій – модулів. Після того, як модулі модульного будинку доставлені на ділянку, вони встановлюються для створення будинку. Модульний будинок збирається на місці, як цеглинки Лего”, – каже Філіп Еш, засновник компанії Pro Paint Corner (відкриється в новій вкладці).

У чому різниця між модульним і промисловим будинком?

Можливо, ви також замислюєтеся над питанням, що таке модульні будинки, з огляду на те, що існують також і промислові будинки, і їх теж будують по секціях на заводі.

Однак модульний будинок слід розглядати як щось зовсім відмінне від будинку заводського виготовлення. Кім Абрамс, генеральний директор компанії Abrams Roofing (відкриється в новій вкладці), пояснює відмінності: “Модульний будинок будується із секцій на заводі, а потім доставляється на будівельний майданчик. Залежно від типу модульного будинку секції скріплюються болтами або засувками. Модульні будинки будуються відповідно до місцевих будівельних норм і правил”.

Модульний будинок також збирають на заводі, але його секції набагато більші (від 8 до 16 футів завширшки і від 20 до 45 футів завдовжки). Через розмір і вагу секцій багато місцевої влади вимагають, щоб виготовлений будинок був з’єднаний з фундаментом. Секції доставляються на будівельний майданчик на трейлері, а потім встановлюються.

Виготовлені будинки регулюються Міністерством житлового будівництва та міського розвитку (HUD) і повинні відповідати федеральним стандартам HUD щодо будівництва та безпеки виготовлених будинків”.

Чи є модульні будинки якісними?

Модульний будинок, безумовно, може бути розумним вибором. Модульні будинки не просто хорошої якості, їх можна вважати високоякісними, – каже Рон Високарські, брокер з нерухомості та генеральний директор компанії Wyse Home Team Realty (відкрити в новій вкладці).

Ви також можете бути впевнені в дотриманні законодавчих вимог. Модульні будинки будують відповідно до будівельних норм”, – каже ріелторка Христина Моралес (відкрити в новій вкладці). Вони проходять ретельну перевірку, включно з остаточним оглядом на місці. Більшість страхових компаній не запитують, чи є будинок модульним, чи монолітним, тому що для модульних будинків не існує додаткових проблем із безпекою”.

Модульні будинки добре зарекомендували себе в екстремальних погодних умовах. За даними FEMA (Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях), модульні будинки краще, ніж інші види будівництва, витримують сильну негоду, наприклад урагани. Після урагану “Ендрю” FEMA повідомило, що модульні будинки “показали себе набагато краще, ніж звичайні каркасні житлові будинки”, – додає Моралес.

Скільки коштує модульний будинок?

Ціна модульних будинків залежить в основному від площі, кількості поверхів, планування і матеріалів. На українському ринку бюджетний варіант такого будинку зазвичай коштує $40 000, не враховуючи обладнання та землю. Після підписання контракту необхідно врахувати вартість закладення фундаменту (найчастіше з використанням паль і гвинтів), а також усі інші поточні витрати (комунікації, транспортні шляхи тощо). Якщо у звичайному будівництві незаплановані витрати є майже нормою, то модульний будинок має фіксовану ціну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи