Категорії
Новини

5 способів звукоізоляції квартири

Щоб отримати звукоізольовану квартиру, лише кілька простих порад і проєктів можуть значно зменшити шум у вашій квартирі та створити притулок без стресу, якого ви хочете досягти.

1. Визначте слабкі місця

Будь-який небажаний шум, який ви чуєте, вважається “витоком” звуку, тому що звукові хвилі поводяться як рідина. Небажаний шум переміщається в найслабші місця вашої квартири і проникає у ваш будинок через отвори, зазори, щілини і тріщини. Перш ніж приступити до звукоізоляції, необхідно визначити слабкі місця, чи то стіни, двері або вікна.

2. Додайте книжкові полиці

Використання книжкових полиць досить ефективний спосіб створення звукового бар’єру. Полиці і книги створюють товстий бар’єр, через який звук проникає насилу, по суті, створюючи другу стіну у вашій квартирі. Якщо витік звуку відбувається через спільну стіну із сусідами, це чудовий вибір.

Якщо ви обрали цей варіант, придбайте дуже високі книжкові шафи (5 полиць і більше) і заповніть їх якомога більше.

3. Інвестуйте в звукоізолюючі панелі або штори

Ви можете створити звукоізольовану кімнату, встановивши стінові панелі або звукоізолюючі штори. Вони сприятимуть звукоізоляції, але для того, щоб повісити панелі, вам доведеться забити або просвердлити отвори в стінах.

Хоча це доступний і простий варіант, стінові панелі і штори повинні бути встановлені акуратно, що може зажадати додаткової тканини в залежності від естетики вашого будинку або особистого смаку. Хоча ваш домовласник, ймовірно, не заперечуватиме проти встановлення штор, вони працюватимуть тільки в закритому стані, а ніхто не хоче жити в печері.

4. Ущільніть ваші двері

Якщо у вас є така можливість, замініть порожнисті двері на масивні, важкі двері. Якщо це не по кишені або неможливо, найкраще придбати комплект акустичних дверних ущільнювачів і прикріпити його до наявних дверей. Вони усувають зазори по краях дверей і запобігають передачі шуму.

Однак, якщо ви не хочете купувати комплект ущільнень, бюджетним варіантом є використання ізоляційної піни для труб, яка наноситься на основу дверей. Якщо поєднувати це з деякими погодозахисними стрічками, можна отримати гідне шумопоглинаюче ущільнення.

5. Встановіть звукоізолюючі віконні вставки

Звукоізолюючі віконні вставки забезпечують ізоляцію вікна, яка одночасно зменшує і поглинає звук. Встановлення віконних вставок – це простий і ефективний спосіб звукоізоляції, який не потребуватиме великих витрат і не завдасть жодної шкоди, тому вам, найімовірніше, не знадобиться дозвіл орендодавця на їхнє встановлення.

Звукоізоляція будинку потрібна не для того, щоб запобігти проникненню небажаного шуму в приміщення. Навпаки, звукоізоляція – це блокування шуму (як зовнішнього, так і внутрішнього) від проникнення у ваш будинок і його запобігання. Неважливо, чи робите ви ремонт у своєму будинку, чи просто маєте потребу в спокійнішій обстановці вдома, ці поради можуть допомогти вам досягти вашої мети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи